• Background Image

    Salatalarımızdan eksik olmayan havuçla ilgili yararlı bilgiler

    17/12/2018

17/12/2018

Salatalarımızdan eksik olmayan havuçla ilgili yararlı bilgiler

İyi Havuç nasıl seçilir?

– Sert, pürüzsüz ve düz parlak renkte olması gerekir.

– Daha koyu portakal renkli havuç daha fazla beta-karotene sahiptir.

– Aşırı kıtır kıtır, çatallı ve dudaklı ve lastiksi olan havuçlardan kaçınınız.

Havuç nasıl saklanır?

– Havuç diğer sebzelere göre daha uzun bir süre depolanabilir.

– Havuç köklerinin tazeliğini korumanın sırrı, kaybedecekleri nem miktarını azaltmaktır.

– Kağıt havluya sarılı veya plastik torbada buzdolabında saklanılan havuç 2 haftaya yakın tazeliğini koruyabilmektedir.

– Havuç köklerini yaprakları ile beraber alırsanız, yapraklarınız köklerden nemi çekerek solmaya sebep olacağından buzdolabında depolanmadan önce kesilmesi gerekmektedir.

Hazırlama

– Yemeden önce yıkayınız ve doğru sebze fırçası ile fırçalayınız.

– Havuçların çoğu geleneksel olarak böcek ilaçları ve diğer kimyasallar kullanılarak yetiştirilir. Eğer kökün sonu yeşil ise daha acı olduğundan onun kesilmesi gerekir.

– Beta-karoten pişirme ile yok olmaz. Pişirme ile havucun içindeki basit şeker içeriği artar.

Sağlığa Katkısı

– Görme için gerekli olan Beta-Karotenin iyi bir kaynağıdır.

– Yeterli miktarda karotenoid alımı meme, mesane, rahim, prostat, kolon, özafagus kanser oluşumuna karşı koruyucudur.

En Çok Bulunduğu Aylar

Kasım – Aralık – Ocak – Şubat – Mart – Nisan – Mayıs